Over

Wie ben ik....

Als klein meisje wist ik al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik was altijd in de weer met de kleintjes. Eerst als oppas, daarna op een kinderdagverblijf. Toen ik zelf kinderen kreeg besloot ik gastouder te worden. Mijn werk combineren met de zorg voor mijn eigen kinderen.  In mijn contact met de moeders en vriendinnen hoorde ik vooral dat ze niet met een fijn gevoel terug keken op hun bevalling. Dat raakte mij steeds weer, want zelf deed ik liever nog een bevalling dan mijn verstandskies te laten trekken. Ook zag ik in mijn werk de effecten op de baby’s wanneer de zwangerschap/ bevalling niet fijn was verlopen. Deze baby’s zaten vaak niet lekker in hun vel en hadden slaapproblemen.

Ook ik had graag andere keuzes gemaakt tijdens mijn bevallingen, maar ik was hier helemaal niet van op de hoogte dat ik daar iets in had te kiezen. Het toucheren om te kijken hoeveel cm ontsluiting ik had, had ik graag achterwege gelaten. Het zorgde voor druk bij mij als het minder was dan gedacht. Faalt mijn lichaam, kan ik het niet. Toen de verloskundige voorstelde om de vliezen door te prikken, zodat het wat sneller zou gaan zei ik daar ja tegen, maar eigenlijk wist ik helemaal niet waar ik ja tegen zei. Ineens ging het zo snel en raakte ik bijna in paniek. Ik was niet voorbereid.

Doordat ik steeds weer geraakt werd door de verhalen van de moeders in mijn omgeving over hun bevalling ben ik een opleiding gaan volgen om deze moeders te gaan begeleiden. Nu weet ik dat een goede voorbereiding tijdens je zwangerschap zo belangrijk is. En dan heb ik het niet alleen over de lichamelijke voorbereiding, maar vooral op de emotionele voorbereiding. Dit helpt je echt om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wel en niet wilt, maar ook waar je eigenlijk ja en nee tegen zegt, zodat de keuzes je niet overvallen.

Mijn visie is dat moeders precies weten wat ze wel en niet nodig hebben tijdens hun zwangerschap en bevalling. Het vertrouwen dat de moeder het weet moet weer terug. Wij vrouwen zijn gemaakt om zwanger te zijn en te bevallen. Ik weet dat als ik de moeder hierin bekrachtig zij dit ook heel goed weet. En dit is dan weer zo krachtig voor haar leven en de start van het nieuwe leven. Ik wil de beste start voor de baby en dat bereik ik nu via de moeder, want als het met haar goed gaat heeft dit ook zoveel invloed op haar baby.

Als je me zou kennen zou je weten dat:

Mijn kledingkast overvol ligt, maar ik nooit iets heb om aan te trekken. Altijd een excuus dus om te shoppen.

Ik gek ben op kinderen en al vanaf dat ik zelf kind ben wist dat ik daar mijn werk van zou maken.

Ik karaoke geweldig vind en dan ook helemaal los ga, ook al zing ik vals.

Ik lees graag en veel. Op de vakantiefoto’s zie je me dan ook vaak met de e-reader in de hand.

Ik graag met mijn gezin kampeer en dan ook nog het liefst in Frankrijk…die wc’s zonder wc-bril blijven wel een dingetje.

Ik binnen 10 seconde in slaap val, maar alleen in mijn eigen bed.