zo beval ik traject

Herken je dit?

Een positieve zwangerschapstest, je wilt blij zijn, maar je voelt vooral angst. De gedachte aan de bevalling alleen al zorgen voor stress. Je ziet zo tegen je bevalling op na je vorige ervaring en kan niet echt genieten van je zwangerschap. “Kan ik dit wel nog een keer?” vraag je jezelf af.

Je wilt jezelf goed voorbereiden op deze bevalling. Nog een keer meemaken wat je de vorige keer hebt meegemaakt wil je echt niet. Dit keer moet het anders. Maar hoe je je nu het beste kan voorbereiden weet je eigenlijk niet.

Je partner wil het liefst dat je doet wat de artsen zeggen, maar jij voelt weerstand. Hoe precies weet je nog niet, maar dat het anders moet voel je heel duidelijk. Je partner vindt dit lastig te accepteren. “De artsen zeggen het toch niet voor niets.” Je voelt je niet gesteund.

Het moeilijke gesprek met je zorgverlener stel je steeds weer uit. Dit komt ook omdat je voor jezelf nog niet helemaal duidelijk hebt wat je eigenlijk wilt. Je hebt het gevoel je keuzes te moeten verdedigen en uit moet leggen. Dit maakt je onzeker en je twijfelt aan jezelf. Je wilt niet dat ze lastig vinden.

Je ziet op tegen je kraamtijd. Straks zit je er weer maar bij en wordt alles uit je handen getrokken. Het huis zat vol visite terwijl jij naar rust verlangde. Je voelde je zo waardeloos de vorige keer. Je wilt zelf voor je baby kunnen zorgen en niet dat de kraamverzorgster alles moet doen en jij alleen maar toe kunt kijken hoe je partner en kraamzorg jullie baby verzorgt.

Hoe zou het voor je zijn als?…

Je weer kan genieten van je zwangerschap en geen angst meer hebt voor de bevalling.

Je je goed voorbereid hebt op deze bevalling. Je weet hoe je het wel en niet wilt.

Je voelt je gesteund door je partner en andere vertrouwden die je bij je bevalling betrekt.

Je de moeilijke gesprekken met zorgverleners rustig aandurft en eruit haalt wat voor jou belangrijk is.

De kraamtijd een fijne tijd is voor jou en je gezin.

Dit is mogelijk als je mijn 1-1 coaching traject volgt “zo beval ik”

Je leert te vertrouwen op de signalen van je lijf en baby, word je bewust van je keuzes en maakt zo de juiste keuzes. Je kunt jezelf uiten, ook als het moeilijk wordt, je wordt emotioneel sterk. Je verzamelt de mensen om je heen die je steunen en bekrachtigen tijdens de geboorte.

Je krijgt 6 1-1 coaching sessies en het werkboek “zo beval ik”. Tussendoor is er ondersteuning via whatsapp. De eerste 4 sessies zijn tijdens de zwangerschap, de andere 2 sessies zijn na je bevalling.

Ik ben er voor jou ook als het moeilijk is!

Door het volgen van dit traject kan jij weer genieten van de zwangerschap. Jij kijkt er naar uit je baby te ontmoeten.

Je voelt je zelfverzekerd en weet precies hoe en waar je de bevalling wilt, ook als het anders loopt. Jij weet wat jij en je baby nodig hebben en wat niet.

Je voelt je gesteund door je partner. Hij weet precies hoe hij jou kan ondersteunen, ook tijdens de bevalling. Hij helpt jou je grenzen en wensen aan te geven, zodat jij je volledig kan richten op de bevalling.

De moeilijke gesprekken met de zorgverleners durf jij rustig aan te gaan en je haalt eruit wat voor jou belangrijk is. Jij weet welke zorg jij en je baby nodig hebben en ook wat niet nodig is. Je hebt duidelijk hoe je het wilt, waar en met wie. Zelfs als het toch anders loopt. Jij hebt de regie!

Je zorgt goed voor jezelf tijdens de zwangerschap, bevalling maar ook in de nageboortetijd. Je krijgt inzicht in waarom dit zo belangrijk is. De zorg voor de baby doe je zoveel mogelijk zelf of samen met je partner. Je bevalling wordt een krachtige ervaring, een boost voor jezelf. Je baby verdient de beste start.

De investering hiervoor is 547 euro. (of 3 keer 185 euro)

Veel gestelde vragen:

Waarom moet ik mijzelf voorbereiden op mijn bevalling?

Moeder worden is een grote verandering in het leven van een vrouw. Dit allemaal gewoon over je laten heen komen geeft een groot risico op een geboortetrauma. Op dit moment heeft minimaal 1/3 van de moeders een geboortetrauma. Door je voor te bereiden op de geboorte weet je wat je wilt en nodig hebt en maak jij de juiste keuzes tijdens dit proces.

Is dit hetzelfde als een doula?

Nee ik ben geen doula. Ik bereid je emotioneel voor op je bevalling, maar ben er niet persoonlijk bij tijdens je bevalling. Ik zorg ervoor dat jij dit zelf kan, sterk staat en de mensen om je heen verzameld die jou ondersteunen.

Ik ben nog niet zwanger omdat mijn eerste bevalling zo verschrikkelijk was. Ik durf eigenlijk niet nog een keer zwanger te worden, maar mijn wens is wel groot. Kan ik ook bij jou terecht?

Jazeker, ook hier staan we bij stil tijdens de coaching. Door het emotionele werk wat we doen tijdens de coaching, helpt dit bij het herstel van een eerdere negatieve ervaring. Is er meer nodig kan ik je eventueel doorverwijzen voor een kort traject bij mijn collega’s voor traumahersteltherapie.

Ik ben al 30 weken zwanger heeft het nog zin om me voor dit traject aan te melden?

Zeker, de sessies plannen we dan wat sneller op elkaar. Je kan op elk moment van je zwangerschap instappen.

Ik ben zwanger van mijn eerste kindje. Is dit ook geschikt voor mij?

Zeker! Dit helpt je sterk te staan en goed voorbereid geboorte te geven aan je kindje